Vakantiehuis Reuzengebergte

tsjechie-bannerReuzengebergte

Vakantiehuis Reuzengebergte

Reuzengebergte (Krkonose)

Het Reuzengebergte bevindt zich aan de Poolse grens, slechts 125 km van Praag. Dit beschermde Nationale Park is één van de grootste parken in midden Europa en het is onderverdeeld in 12 natuurreservaten. Het Reuzengebergte is het grootste, hoogste en meest bezochte gebergte van Tsjechië en kenmerkt zich door zijn vlakke, afgeronde toppen en diepe dalen met steile hellingen. Het gehele gebergte is bedekt met hoogveen en op een hoogte van 1368 m ontspringt de rivier Elbe (Labe). Het is een streek met de perfecte mogelijkheden voor bergwandelaars. Er zijn veel gemarkeerde routes langs klaterende beekjes en prachtige watervallen.

Het feit dat alle routes zijn aangegeven zorgt ervoor dat het volkomen veilig is om op eigen houtje de bergen te verkennen, zolang men de bestaande paden aanhoudt. Het is dus volop genieten van de omgeving tijdens éen van deze sportieve activiteiten.

Een mooie bergtop is die van de Snezka. Deze is met 1602 m de hoogste berg van Tsjechië. Deze berg overziet het gebied met meer dan 1000 bewegwijzerde wandelroutes. Vrchlabi, waar zich het Krkonosske museum en het regionaal informatiecentrum bevinden, wordt ook wel de toegangspoort tot het Reuzengebergte genoemd.

De toeristencentra bevinden zich meestal tussen de bergkammen. De meest bezochte plaatsen zijn Spindleruv Mlyn, Pec pod Snezkou, Vrchlabi, Rokytnice nad Jizerou en Harrachov. Dit zijn plaatsen met een belangrijke streekfunctie die beschikken over goede voorzieningen voor sport-, cultuur- en uitgaansliefhebbers. Er zijn veel tentoonstellingen over de geschiedenis en tradities van deze streek te vinden in Vrchlabi, Vysoke nad Jizerou en Trutnov. De echte sportliefhebber kan in Spindleruv Mlyn zijn hart ophalen. In dit pittoreske plaatsje zijn veel sportieve activiteiten te ondernemen zoals tennissen, parachutespringen, (midget) golfen, squashen, vissen, paardrijden en zwemmen. Een eveneens toeristisch aantrekkelijk plaatsje is Harrachov.

Harrachov is bekend door zijn glastraditie en is gelegen in een schilderachtige bergachtige en bosrijke omgeving. U kunt hier het glasmuseum bezoeken en ter plaatse veel van dit glaswerk bewonderen of aanschaffen tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Een leuke wandeltocht langs de bekende Mumlava watervallen mag niet overgeslagen worden. Ook een tocht met de stoeltjeslift biedt een schitterend uitzicht op de omgeving. Harrachov is voor velen een bron van nieuwe energie.

Een bekend kuuroord in deze streek is Janske Lazne met de natuurlijke geneeskrachtige bronnen. In Dvur Kralove kunt u het safaripark bezoeken, leuk voor een dagje uit met de kinderen! Ten zuiden van Dvur Kralove staat kasteel Kuks. Ten oosten van het Reuzengebergte bevindt zich een streek met schitterende zandsteenformaties genaamd Teplicko, Adrspasske en Broumovske rotsen. In dit prachtig natuurgebied kunt u heerlijk wandelen en van de indrukwekkende schoonheid van het gebied genieten.

Wintersport

Krkonose is het hoogste en meest bezochte gebergte van Tsjechië. Het natuurlijke reliëf en de vegetatie afgewisseld door kale vlaktes creëren een groot aantal geschikte skiterreinen voor de afdaalsport en het klassieke skiën, voor zowel veeleisende skiërs als minder gevorderden en beginners.

Het gebergte bestaat uit een aantal bergkammen, waartussen de belangrijkste skicentra gesitueerd zijn. Het is doorweven met gemarkeerde en goed onderhouden paden en banen, welke qua afstand, hoogteverschillen en moeilijkheden opleveren. Eetgelegenheden zijn ruim aanwezig, variërend van eenvoudig tot luxueus. De ski- en langlaufbanen, de kabelbanen en de skiliften, alsook terreinen voor andere vormen van wintersport bevinden zich rondom de toeristencentra. Het spreekt voor zich dat zowel kinderen als volwassenen hier deel kunnen nemen aan goed georganiseerde skicursussen.

Het Reuzengebergte vormt jaarlijks het toneel voor de wereldkampioenschappen skiën en andere internationale ski-, langlauf- en skibobwedstrijden, die voor de toeschouwer altijd een spannend schouwspel vormen.

Contactgegevens:

Gerben Jan en Mireille van de Wal
Telefoon: 06 30003956
E-mail: contact@jizeracottage.com

Adresgegevens cottage:
Dolni Rokytnice 56
512 44 Rokytnice nad Jizerou
Tsjechië

Bankgegevens:
ABN-AMRO:
NL 56 ABNA 0432899979
UniCredit:
2112481856

                                                                                                             logoJizeracottage

 

 
 
Website powered by Fuzz Dogs
© Copyright 2019 Jizera Cottage - Disclaimer - Sitemap