Zomer

tsjechie-banneractiviteitenzomer

Zomer

Wandelen

Zodra u de voordeur van het huis achter u dicht doet, kunt u direct de bergen achter het huis bewandelen. De bossen rondom het huis bieden een fantastische natuur en wanneer u langzaam hoger komt, ziet u onderweg de prachtige vergezichten. De wandelroutes worden aangeduid met een kleurmarkering. Gebruik een goede wandelkaart en houdt rekening met de mogelijke weersveranderingen.

Mountainbike

Het gebied rond Rokytnice is zeer geschikt om met de hele familie met de mountainbike er op uit te trekken. Er zijn routes voor zowel de beginner als voor de gevorderde. De medewerkers van de KRNAP (Krkonose Nationaal Park) hebben een uitgebreid netwerk van wegwijzers aangelegd om u te helpen het gebied met zijn prachtige natuur snel te leren kennen. Het fietsen in beschermde gebieden, bergpaden en onbegaanbare wegen is verboden. In Rokytnice kunt u mountainbikes huren.

Kanoën en raften op de Jizera

Vanuit Jablonec nad Jizerou (750 m) kunt u geweldig kanoën of raften op de snelstromende rivier de Jizera. De Jizera ontspringt in het Jizera gebergte op het Poolse staatsgebied. De 175 km lange rivier is ingesloten in loofbomen. Het is heel leuk om onder de laag hangende takken door te varen. Regelmatig biedt de rivier een prachtig vergezicht naar de beboste steile heuvels van het dal. De watertemperatuur is in de zomer ca. 16°C.

Vissen

Voor het vangen van een forel of zalm hoeft u niet naar Noorwegen of Schotland af te reizen. In Tsjechië is het werkelijk prachtig en afwisselend vissen. Op slechts 100 meter van het huis vind u de wildstromende rivier de Jizera waar u volop kunt vissen. Belangrijk om te weten is dat u in Tsjechië een visvergunning nodig heeft. De kosten voor de visvergunning zijn redelijk laag en u helpt hiermee de visstand op peil te houden.

Paardrijden

In Rokytnice kunt paardrijden bij Farm Zlata podkova. Bij de farm is er tevens de mogelijkheid om te gaan bowlen. Klik hier om de website te bekijken.

Tennis

Een balletje slaan kunt u bij Sporthal TJ Spartak in Rokytnice. De tennisbanen zijn in de zomer en in de winter geopend en vanzelfsprekend kunt u hier ook materiaal huren. Bij Sporthal TJ Spartak is ook en voetbalveld en binnen kunt u fitnessen of naar de sauna gaan.

Golfen

In Harrachov (12 km) bevindt zich een prachtig 9-holes golfresort. Klik hier om de website te bekijken.

Rodelen

In zowel Harrachov als Spindleruv Mlyn (38 km) vind u een rodelbaan van 1400 meter die in de zomer en winter is geopend. Het is een heel leuk uitstapje voor het hele gezin. Klik hier om de website te bekijken.

Spindleruv Mlyn ligt in het hart van het Reuzengebergte en is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Paragliding

In Spindleruv Mlyn kunt u gaan paragliden. Gedurende de tandemvlucht met een professionele piloot zie je hoe prachtig het Reuzengebergte vanuit de lucht is. Tevens geven ze lessen (5 uur) en cursussen in paragliding en verhuren paraglidingmateriaal voor beginners en gevorderden. Klik hier om de website te bekijken van paraglidingschool Miroslav Fejt. Klik hier om de website te bekijken

Bergbeklimmen

Het Boheems Paradijs (Cesky Raj) met haar beschermde natuur ligt niet ver weg (40 km). Je kunt er bergbeklimmen op de loodrechte hellingen van de zandsteenrotsen. Kleine meertjes en ruïnes van kastelen geven een betoverende sfeer aan het landschap. In het centrum van Cesky Raj ligt Hruboskalsko en het meest bekend zijn de Prachovske-rotsen. Deze rotsen zijn een voorbeeld van een prachtig klimgebied waar elke bergbeklimmer zich helemaal tot de top kan uitleven.

Zwemmen

In de plaatsen Jablonec en Rokytnice zijn twee kleine openluchtzwembaden te vinden. Bij slecht weer kunt u een dagje zwemmen in Aquapark Babylon in Liberec (40 km): het grootste subtropische zwemparadijs van Tsjechië! Klik hier om de website te bekijken.

Rondvluchten

Aan de rand van Vrchlabi (23 km) is een klein vliegveld gevestigd waar veel sportvliegers hun hobby beoefenen. U kunt hier een rondvlucht boeken om het Reuzengebergte van bovenaf te bekijken. U vliegt met een Cessna voor 3 personen of met een dubbeldekker voor 11 personen tussen 9.00 en 11.00 uur.

Stoomtreinen

Maak een tocht met ouderwetse stoomtreinen. bijvoorbeeld via Tanvald dat op 19 km vanaf het huis ligt. Korenov en Harrachov staan in verbinding met deels tandradtraject naar Jablonec Nad Nisou!

Safaripark

In Dvur Králové nad Lebem (55 km) ligt het op één na grootste dierensafaripark van Europa. Een prachtig safaripark met meer dan 1300 dieren. Klik hier om de website te bekijken. Klik hier om de website te bezoeken

Op de website van KRNAP (Krkonose National Park) staat veel informatie over het natuurreservaat. Klik hier om de site te bezoeken.

Contactgegevens:

Gerben Jan en Mireille van de Wal
Telefoon: 06 30003956
E-mail: contact@jizeracottage.com

Adresgegevens cottage:
Dolni Rokytnice 56
512 44 Rokytnice nad Jizerou
Tsjechië

Bankgegevens:
ABN-AMRO:
NL 56 ABNA 0432899979
UniCredit:
2112481856

                                                                                                             logoJizeracottage

 

 
 
Website powered by Fuzz Dogs
© Copyright 2019 Jizera Cottage - Disclaimer - Sitemap